GÜLÜŞ TASARIMI NEDİR?

GÜLÜŞ TASARIMI, mevcut diş durumunuzun sanatsal anlamda daha estetik ve daha doğal görünmesi için yapılan bir diş hekimliği tedavi prosedürüdür

Gülüş yüzün kişinin ruh halini yansıtan ve ruh haline etki eden en önemli göstergelerdendir. Gülüş tasarımı yapılırken en önemli faktörlerden biri yaş özelliğidir. Bu tasarım, dudakları, dişleri, estetik açıdan kişiye yakışır halde güzel bir gülüş elde edilme amacı taşıyan uygulamadır. Değişen teknoloji ve dijital sistemler ile daha pratik şekilde uygulanmaktadır.

Mükemmel Gülüşte Altın Kurallar?

Mükemmel estetik bir gülüşe sahip olmak için diş yapısının ve sıralanışının düzgün olması, üst üste çakışma olmamalıdır. Üstte bulunan dişler ön plana çıkarılmalı, diğer dişlere göre daha belirgin olmalıdır. Dişler pırıl pırıl olması ile birlikte lekelenmeler bulunmamalıdır. Dudak ve dişeti birbirine uyumlu olmalıdır. Diş yapısının sıralanışının yüz ile uyumlu olması gerekir.

Estetik Gülüş Tasarımı Yapılırken Hangi Detaylara Dikkat Edilmesi Gerekir?

Hasta memnuniyeti ilk etap olarak görülebilir. Tedaviye başlamadan önce hasta ile görüşülür nelerden şikayetçi olduğu gülerken neden rahatsız olduğu dinlenilir. Buna göre plan yapılır, tedavi başlar. Gülüş tasarımı işlemini yaparken dudak yapısı, dişlerin boy uzunluğu, dişeti özellikleri ve dudak ve diş uyumuna dikkat edilir.

Gülüş Tasarımında Yüz Şekli Önemli Midir?

Elbette önemlidir. Dişler yüz ve gülüş ile bir bütündür. Bu bütünlüğün olması için diş yapısı ve yüz şeklinin ahenk içinde olması gerekir. Estetik bir gülüş elde etmek için cinsiyette önemlidir. Çünkü kadınlarda daha narin oval dişler yaparken, erkeklerde daha köşeli dişler yapılır.

Tedavi Süresinin Zaman Dilimi Nedir?

Tedavi süresi hastanın diş şikayeti ve ağız yapısına göre tek gün içerisinde ya da 2-15 gün arasında değişiklik gösterebilir.

GÜLÜŞ TASARIMI TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bireylerin dişlerinin ve diş etlerinin estetik görünümü aynı zamanda sağlıklı bir ağız yapısına, diş ve diş etine sahip olduğunu da gösterir. Sağlığını yitirmiş bir ağız yapısı, estetik açıdan güzel bir görünüm sergilemede yetersiz kalır. Bu noktada beyaz estetik ve pembe estetik tedavi yöntemleri devreye girer. Beyaz estetik dişlere yönelik yapılan tüm gülüş estetiği ve gülüş tasarımı tedavi yöntemlerinin genel adıdır. 

Beyaz Estetik

Kliniğimizde hem ağız sağlığına hem de estetik bütünlüğüne yönelik uyguladığımız başlıca beyaz estetik tedavi yöntemleri;

Gülüş tasarımı kapsamında, zirkonyum diş kaplama tedavisi , bonding , bir günde implant , lamine diş kaplama ya da yaprak porselen diş, beyazlatma (bleaching), ortodonti (tel tedavisi) gibi yöntemleri uygulamaktayız.  Diş ve diş eti sağlığını doğrudan ilgilendiren, hem pembe estetik hem de beyaz estetik açısından son derece ciddi problemler oluşturan diş taşı problemleri birtakım müdahalelerle bertaraf edilir. Gülüş tasarımı tedavi süreci kapsamında diş yüzeyine beyazlatma işlemleri uygulanarak estetik görünüm adına başarılı sonuçlar elde edilir. Tüm bu operasyonlar, hastalarımıza kaybettikleri özgüvenlerini geri kazandırırken gülüşlerinin önündeki engelleri kaldırır ve özlem duydukları estetik gülüşe sahip olmalarını sağlar.

Gülmek, insanoğluna verilen en güzel eylemdir ve içten bir gülüşe hiçbir unsur engel olmamalıdır. Kayseride bulunan kliniğimizde hastamıza has biricik gülüşler tasarlayarak, onları estetik ve sağlıklı bir gülüşle kliniğimizden uğurlamaktayız.

PEMBE ESTETİK

Klinik olarak diş sağlığına ve estetik görünümüne gösterdiğimiz hassasiyeti birebir ölçüde diş eti estetiğine de göstermekteyiz.  Pembe estetik tedavisi yöntemleriyle hastalarımızın gülüş estetiğini sağlamak adına çeşitli yöntemler uygulamaktayız. Diş etleri, dişlerin köklerini muhafaza eden ve onları besleyen yaşamsal alanlarıdır. Birçok diş estetiği ve gülüş estetiği problemi, diş etindeki sorunlardan kaynaklanmaktadır. Bu sorunlar ise diş etinde sebep olduğu estetik kayıplar nedeniyle pembe estetik tedavilerini gerekli hale getirmektedir.

Yine aşınma ya da farklı sebeplerle tutuculuğunu kaybetmiş bir diş eti, bünyesinde dişleri tutmakta zorlanır. Bunun sonucunda dişlerde sallanma ya da kayıplar yaşanacağı için diş estetiği ve gülüş estetiği açısından olumsuz görüntü ortaya çıkar. Diş etindeki çekilmeler ve erimeler dişle diş etinin birleşme noktasındaki çizgisel hattı da bozacağı için dişlerin estetik görünümünü ve gülüş estetiğini de gölgeler.

Tüm bu olumsuz diş eti halleri, diş etinin estetik görünümünü yitirmesine neden olur. İşte tam burada “Pembe Estetik” kavramı devreye girer. Diş etlerini, dişlerin yaşam sürdüğü bir temel yapı olarak kabul edersek, pembe estetiğin önemini vurgulamada en sade ve doğru ifadeyi seçmiş oluruz. O halde, bu temel yapıyı en iyi şekilde muhafaza etmek ve belli periyodlar içerisinde profesyonel klinik müdahalelerden (detertraj, polisaj, küretaj) istifade etmek hastalar açısından son derece sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.

GÜLÜŞ TASARIMI VE ÖNEMİ

Sağlıklı ve estetik görünümlü dişleri yine kendisi gibi sağlıklı diş etleri çevreler. Ağız ve onun estetik duruşu, bireylerin her an sergiledikleri ve iletişimlerinde belirleyicilik üstlenen mimiklerinde, konuşma ve ses oluşumu bakımından doğru anlamı ifade etmede yüzdeki kilit noktası haline gelmektedir.

İnsan hayatında böylesine öneme sahip olan bir uzvun sağlıksız olma hali yine hayati anlamda aksaklıklar meydana getirir. Bireylerin yemek alışkanlıklarında dahi değişikliklere gitmesine neden olabilecek bir problem, aslında bireyleri hayati kısıtlamalara sürükleyebilmektedir.